Contents

Utvidelser

I CMS Made Simple finnes det tre former for utvidelser:

Moduler

Moduler er høyniv plugger for CMS made simple miljøet. De er designet for å tillate utviklere å implementere komplekse oppgaver innenfor CMS. En modul har et admin grensensnitt, og tilgang til et ekstremt godt definert API (Application Programming Interface) De tillater utviklere å konstruere ekstremt intrikate og omfattende funksjoner innenfor CMS systemet.

Moduler kalles opp som parametre ved hjelp av en{cms_module} tag (oppfattet du ironien her?) f.eks.: {cms_module module=myModuleName param1="this" param2=5 param3="that"}. Det er vanlig at moduler akseptere parametre som påvirker standard oppførsel, men de er likevel ikke altid påkrevet.

Moduler eksisterer som en gruppe filer innenfor en tilsvarende navngitt underkatalog, som igjen befinner seg i modules katalogen i CMS installationen. Enkelte moduler kan ha bindinger til andre moduler (kreve at andre moduler er tilgjengelige for å fungere etter intensjonen), og kan være kompatibel med bare bestemte versjoner av CMS kjernen. I tillegg kan ekstrafunksjoner være modulavhengig. For eksempel kan Modul B tilby utvidet funksjonalitet dersom en kompatibel versjon av modul A er tilgjengelig.

Moduler må enten installeres ved å late opp en komplett undermappe som plasseres i modules mappen i din cms installasjon, eller ved å laste opp en XML fil via et skjema i Modul Administrasjon siden.

Noen av modulene som finnes for CMS idag tillater forside bruker administrasjo, bruker selvregistrering, muligheten til å vise forskjellig innhold til til forskjellige brukere, muligheten for å tillate bruker-opplasting, gjestebok, Nyheter, mange fotogalleri implemtasjoner, 3 part produkter integrasjon, osv. Listen over tilgjengelige moduler øker hele tida.

Tagger

Tagger er PHP filer som er lastet opp til plugins katalogen i CMS installasjonen, som yter (vanligvis) en enkelt funksjon. Hensikten med Tagger, er at de er relsativ små i størrelse, tjener et vesentlig hensikt, og er enkele å formidle. Tagger kalles opp ved å bruke navnet innenfoir krøllparanteser. f. eks.: {tagnavn} Tagger kan også akseptere parametre, f.eks.: {tagnvn parameter1="verdi"}

Tagger må skrives på en bestemt måte for ågjenkjennes av Smarty malbehandlingsmaskineriet. Vanligvis betyr dettte at du må kalle din tagg fil function.tagnavn.php og ved å navvngi en funksjon innenfor php filen til "function_cms_tagnavn"

Tagger må innstlleres ved å lste op en enkelt fil til plugins katalogen innenfor din CMS installasjon.

Tagger har ikke noe administrasjonsgrensesnitt, og tilbyr ikke skjema.

To eksempler på tagger, er taggene {print} og {sitemap}.

brukerdefinerte Tagger

Brukerdefinerte tagger er php kodesnipper som ikke er omgitt av <?php og ?> og tilbyr muligheten til å legge inn gjenbrukbare biter av php funksjonalitet for ditt nettsted.

Intensjonen med brukerdefinerte tager er at de skal være relativt små i størrelse, tjene et en liten oppgave, og enten være unikt for nettstedet eller være for et bestemt formål. Brukerdefinerte Tagger kan opp fra en sidemal eller side, ved å å bruke navnet omgitt av krøllparanteser: f.eks.: {brukertagnavn} (men det er mulig for en brukertagg å akseptere parametre).

Brukerdefinerte tagger lagres innenfor CMS databasen, og kalles opp etter behov. De har heller ikke noe admin grensesnitt for å justere innstillinger. De vil vanligvis ikke brukes for å skrive skjema, og bare for svært begrenset cgi prosessering.

Brukerdefinerte tagger, er vanligvis beregnet for et bestemt formål og lite egnet for formidling. De skapes via et skjema i admin grensesnittet, og kankan formidles ved å kopiere og lime inn kode fra en annen bruker.


This page in: English - Deutsch - Español - Français - Italiano - Lietuvių - Nederlands - Norsk - Polski - Česky - Русский - Svenska - Tiếng Việt - عربي - 日本語 简体中文

User Handbook/Admin Panel/Extensions/no

From CMSMS

A2 Hosting